Produktion af en livestreaming foregår i 3 skridt og for nyligt filmede og livestreamede vi en tale fra en konference med bla. statsministeren. Dén case vil vi gerne bruge som en introduktion til de af jer, der overvejer at få livestreamet en event, såsom et foredrag, en tale, en konference eller lign.

Først skal det hele naturligvis forberedes og det kalder vi i fagsprog for “pre-production”. Dernæst skal det udføres (“production”) og i mange tilfælde skal materialet også gøres klar til at være tilgængelig efterfølgende, såsom at klippe versioner til Facebook, YouTube osv. (“post-production”).

Se nærmere beskrivelse her:

  • Hvordan forbereder du dig?
  • Hvordan gennemfører du livestreaming?
  • Hvad gør du med optagelserne bagefter?

Hvad koster det at livestreame jeres event? Kontakt os på 20842083 eller kenneth@prosonas.com for at få et prisoverslag

Case: sådan gennemførte vi en live streaming af Lars Løkke Rasmussen på Symposium 2016

For nyligt gennemførte vi en en live streaming af den kendte Symposium-konference i Aarhus, bla. med statsministeren men også en række kendte erhvervsfolk, som Bjarke Ingels, Jimmy Maymann, Jais Valeur, Jens Birgersson mf.

Step 1: Forberedelse af livestreaming

Specielt til opgaver som denne, oplever vi faktisk at det er bedre at der kræves så lidt af kunden, som overhovedet muligt. Symposium-Aarhus, i dette tilfælde, havde mere end rigeligt at se til med déres i forvejen omfattende, praktiske planlægning af dagen, og så dur det ikke hvis ikke vi, som live-team, er 200% selvkørende. Derfor aftalte vi en nærmest “plug and play”-lign. løsning, hvor vi blot aftalte hvad folkene bag eventen ønskede at få streamet og hvornår – herfra tog vi selv kontakt til kontaktpersonerne på eventstedet og mødte op i god tid allerede dagen før, så alt var “klappet og klart” til at gå live på selve dagen.

Step 2: Produktionen af livestream

Vi satte livestreamen op således at Symposium blot skulle indsætte en enkelt lille kode på deres website og derpå dele linket til dén side til deres forretningsforbindelser via de sociale medier.

Vidste du, at der er KÆMPE forskel på om du streamer til YouTube eller Facebook ? Hvis ikke, så prøv at se det her link med forklaring om forskellen på video til de to sociale netværk!

En af de ting, der er særkende for ProSonas FILM A/S i sådan et tilfælde, er kvaliteten og mængden af udstyr på dagen. Vi benytter eks. topprofessionelle lydoptagere, der er fuldt ud egnet til selv krævende lydstudieindspilninger og vi tager helst 4-5 bemandede og/eller robotstyrede-kameraer med, så vi live kan skifte vinkler og følge foredragsholderne rundt på scenen, ligesom du eks. kender det fra liveproduktioner i stil med X-factor, hvor man bruger kameraskifte til at skabe dynamik og fastholde “pacet” i udsendelsen.  Der er ikke noget så dræbende som en time lang præsentation, filmet forfra med ét stillestående kamera.

Vi valgte at køre livestreamen med chat, således at de der sad og så med, kunne skrive kommentarer og spørgsmål via en såkaldt “hosted” eller modereret chatfunktion, så uhensigtsmæssige beskeder ikke slipper gennem nåleøjet.

Step 3: Efterfølgende brug af streamen

Når denne type events er færdig, tager vi fat på 2. etape og filmer små ekstra videoklip med umiddelbare og uformelle testimonials fra publikum, som kunne indgå i en stemningsvideo fra dagen. Herpå optager vi ligeledes en række interviews med nøglepersoner og som i vores eksempel med livestreaming af Komfos social media konference, var det udvalgte hovedpersoner blandt Komfos kunder. Eks. Danske Bank, Mærsk. Mv.

Når vi returnerer til redigeringsstudiet, kan vi gå i gang med at optimere billeder og lyd, hvilket er meget vigtigt da online video afspilles på så mange flere typer enheder end blot stuens fladskærm, at der er behov for at sikre sig, at såvel video- som lyddelen fungerer optimalt på alt lige fra bittesmå smartphones til storskærme. Ud over selve livestreamen med Lars Løkke Rasmussen, som stadig hver dag trækker nye visninger og dermed forlænger udbyttet af Symposium Aaarhus’ investering, færdiggjorde vi også en række videoklip af de enkelte interviews.

Her er nogle ting du kan gøre med din livestream efterfølgende:

  • Du kan lade den ligge online i fuld længde så andre kan se den – eks. alle, der ikke kunne deltage i eventen på selve dagen
  • Du kan få den klippet op i highlights, så du får små 1-2 minutters “bidder”, der kan bruges til at holde interessen på sociale medier
  • Du kan også kombinere livestreamen med optagelser “behind the scenes” fra dagen og lave en lille film OM eventen

Et eksempel på sådan en “highlights”-version, har du her fra et foredrag vi filmede med den kendte og i øvrigt fantastisk underholdende Gunnar Ørskov: