Live streaming branchen i 2021 var igen præget af corona-restriktionerne. Dér, hvor 2020 bød på helt ekstremt mange NYE kunder på grund af at planlagte konferencer og lign. helst ikke ville aflyses, der har 2021 været lidt mere tilbage til “normalen” igen men dog stadig en højere mængde opgaver, end 2019 og bagud.

Streaming er uden tvivl kommet for at blive og mange af dem, der bookede livestreams af events i 2020 “af nød”, har oplevet nogle positive ting, som har gjort at en stor del har fastholdt brugen af live videoproduktion – såsom reduceret smittetryk, reduceret transporttid for deltagerne samt at materialet så også er tilgængelig efterfølgende.

Hos ProSonas har vi prøvet at lave en statistik over 3 områder for 2020 – dels hvilke brancher, der oftest har booket os, dels hvilke byer, der er flest opgaver i og dels hvilke budgetstørrelser, den typiske livestreamingopgave ligger i.

ProSonas 2021 streaming budget

ProSonas 2021 streaming budget

Live streaming budget

“Hvad koster en streaming?” – det er nok både det mest forekommende OG sværeste spørgsmål at svare på, når nye kunder ringer angående en livestreamingopgave. Hvis vi kikker på tallene for 2021, så fordeler det sig sådan her: ca. hver 3. opgave koster mellem 10- og 20.000 kr. Ligeledes er ca. hver 3. opgave i prislaget 20- til 30.000 kr. Den resterende 3. del er en blanding fra ca. 40.000 til 200.000 kr. Den GENNEMSNITLIGE pris er ca. 32.000 kr.

ProSonas streaming eventtyper 2021

ProSonas streaming eventtyper 2021

Hvilke brancher streamer mest?

Hvis vi kikker på hvilke EVENTTYPER eller brancher, der er de største forbrugere af livestreaminger (i hvert fald hos ProSonas), så har vi en delt førsteplads mellem fashion (modekollektioner) og konferencer. Ligedels på en delt 2. plads har vi HR og undervisningsområdet (typisk seminarer for personale). Derpå kirkelige handlinger, såsom bryllupper + begravelser + konfirmationer.

ProSonas Livestreaming 2021 fordelt på byer

ProSonas Livestreaming 2021 fordelt på byer

Hvilke byer havde vi flest videoproduktioner i?

Igen i år udgør København langt, langt den største del af vores livestreamingopgaver med mere end halvdelen af vores opgaver (på trods af at vi holder til i Jylland) – på en 2. plads har vi Aarhus med lidt under hver 5. opgave. Resten er en blandet landhandel af primært jyske og fynske byer. Nordjylland er påfaldende fraværende på live-området….