Produktion af video deles op i to tyer: live videoproduktion og det, man på engelsk kalder “postproduction”.

Post production

Den form for videoproduktion, hvor man kommer ud på en lokation og filmer en masse bidder. Dem tager man så hjem og sætter sammen efter et storyboard. Det er videoproduktionens svar på et puslespil. Typisk 1 mand, 1 kamera, 1 mikron, 1 serielt forløb, der redigeres sammen til 1 videofilm til sidst. Et klassisk eksempel er en reklamefilm for et produkt eller en profilvideo, som fortæller om en virksomhed.

Live videoproduktion

Den type videoproduktion, ProSonas har fokuseret på siden 2010, kaldes “live videoproduktion”. Ofte sidestillet med broadcast TV. Altså en produktionsform, hvor man fanger en begivenhed med flere sideløbende kameraer fra forskellige vinkler i realtid. Redigeringen sker løbende/ live ved at produceren klipper (skifter) mellem de forskellige kameravinkler og laver hele produktionen mens det sker. Dvs. når eventen er færdig, er videooptagelsen ligeledes færdig og tilgængelig. Der er typisk ingen efterredigering, hvilket gør det til en produktionsform, der gør det muligt for jer at få noget ud lynhurtigt; Både mens det sker, hvis I streamer, og umiddelbart efter afslutning af eventen, hvor optagelserne så kan ses og/eller genses.

To forskellige behov

De to produktionsformer dækker VIDT forskellige behov og der hvor mange af vores kolleger har valgt at spænde bredt og være gode til mange forskellige produktioner, eks. både reklamefilm, profilvideo, præsentationsfilm osv., har vi – hos ProSonas – valgt at blive VIRKELIG dygtige til én ting: live videoproduktion.

Er du derfor i markedet for at finde nogen, der kan lave en traditionel videofilm til dig, som ikke er en liveproduktion, så vil vi anbefale at du søger videre hos de producenter, der tilbyder dette. Det gør ProSonas ikke længere.

LIVEproduktion er ProSonas’ speciale

Hos ProSonas brænder vi for videoproduktioner, der laves live i stil med TV. Det skaber nemlig en værdi, vi gerne vil være vores kunder behjælpelige med.

Vi har skabt en komplet, unik platform, som nogle af vores kunder har kaldt for en “gamechanger”, hvor du kan benytte livestreaming og live videoproduktion til at skabe rigtig meget værdi.

Vi har hjulpet BMW med at skabe flere sikre bilister på vejene. Vi har gjort det muligt for Vogue at vise retningen for moden. Vi har hjulpet statsministeren med at skabe flere ledere i erhvervslivet. Vi har hjulpet Deloitte med en af deres vigtigste omlægninger i virksomhedens historie. Vi har hjulpet Kopenhagen Fur med at skabe en mere bæredygtig pelsindustri. Vi har hjulpet H.K.H. Kronprinsesse Mary og Hjerteforeningen med at redde flere liv. Og mange, mange flere.

3 ønsker

Vores videoproduktions-kunder har typisk 3 ønsker, når de henvender sig til os:

  1. De ved, at live videoproduktion kan mindske deres udgifter til eksempelvis en konference voldsomt. Ved at livestreame, kan man nemlig lade NOGLE af deltagerne blive hjemme og se med online – dvs. alle sparer tid og udgifter ved transport, overnatning, tabt arbejdsfortjeneste mv.
  2. De vil gerne have flere til at se med og ved at streame fra, lad os sige, deres kongres, er det ofte set, at mere end 10 gange så mange, ser med. Det er enormt kosteffektivt.
  3. Sidst, men ikke mindst, skaber vi stor ekstraværdi for vores kunder ved at vi ikke bare streamer men også OPTAGER produktionen live, således at den kan deles som “video on demand” på sociale medier, YouTube osv. eller internt på virksomhedens intranet.