Den Italienske udgave af Vogue er bredt anerkendt i modeverdenen, som det største og mest toneangivende modemagasin i verdenshistorien. Grundlaget for Vogues lederrolle og autoritet, er brandets rolle som et kulturelt barometer til det globalt publikum gennem generationer. Vogue placerer mode i en større kontekst af kultur og den verden, vi lever i – hvordan vi går klædt, ja, men også hvordan vi lever og hvordan vi socialiserer. Hvad vi spiser, hvad vi lytter til og hvad vi ser. Hvem, der leder os og inspirerer os. Vogue er lystårnet, der leder læserne hen mod hvad, der kommer til at ske. Vogue har derfor brug for hurtig kommunikation og for at kunne trænge igennem på de platforme, vi er spredt ud over i dag.

Derfor var det naturligt for den franske fotograf, Hugo Jozwicki, at kontakte ProSonas, da han og Vogue Italy skulle lave en dækning af den københavnske modeuge med “kant”. Via live videoproduktion og livestreaming kunne ProSonas være den manglende brik i puslespillet når det handler om at komme ud til hele verden. Vi er stolte over at kunne bidrage til at en af verdens vigtigste influencers lykkes med deres mission.

Hvad lavede ProSonas?

ProSonas producerede modeshow live video fra runway og backstage til Copenhagen Fashion Week for Vogue.

J. Lindeberg, Holzweiler, Stine Goya, Munthe og Lovechild 1979 blev filmet på catwalk og backstage.

MUNTHE SPRING SUMMER 19 – SHOW from MUNTHE on Vimeo.

 

Den kendte fotograf med virke i København og Paris, Hugo Jozwicki sammen med Anette og Kenneth fra ProSonas FILM

Den kendte fotograf med virke i København og Paris, Hugo Jozwicki sammen med Anette og Kenneth fra ProSonas FILM

Teknikken bag

Kravet var høj billedkvalitet og at optagelserne let kunne genbruges i forskelligt omfang til super-slowmotion efterfølgende.

Derfor filmede vi med RED CINEMA filmkameraer i 5-6K op til 120 billeder i sekundet.

Vi havde to kameraer i front (wide shot og close up til at ‘scanne’ hver model fra fødder til hoved), to kameraer på siderne samt et kamera ved indgangen til scenen, så vi kunne fange modellerne fra alle vinkler uanset hvor de var.

Produktionen

Et andet krav var, at alle kameraenes vinkler skulle optages som multicam live, så de umiddelbart efter hvert show kunne redigeres i forskellige varianter fra showet.

Derfor samlede vi alle kameraerne i en videomixer for at kunne producere en “live to disk” version mens showet kørte.

Kunden var her med til at vælge kameravinkler og look på billeder for optimal tilfredshed.

Vi producerede video fra backstage på alle shows - senere blev det klippet ind i de kortere videoer, der er blevet udgivet.

Vi producerede video fra backstage på alle shows – senere blev det klippet ind i de kortere videoer, der er blevet udgivet.

Teamet

Til denne opgave var vi 5 personer afsted.

Anette var projektleder og sørge for at alt forløb som aftalt.

Raber var hoved-kameramand med ansvar for det vigtigste kamera (scanning fra bund til top af hver model i closeup).

Kristof, Sergio og Sebastian var assistenter og stod for de andre kameraer og Kenneth var, som producer, ansvarlig for at samle alle kilderne og overdrage filer til kunden.