Hvorfor optage en foredragsvideo ?

En af de opgavetype vi ofte møder, er optagelse af foredrag og det bliver mere og mere benyttet af flere årsager. Men HVORFOR overhovedet optage en foredragsvideo?

 • For det første fordi det gør at man kan distribuere indholdet ud både live (streamet mens det sker) og “on demand” efterfølgende, enten internt i virksomheden eller åbenbart ud til alle interessegrupper på Facebook, YouTube, i nyhedsmails osv. Det var bla. derfor FSR (Danske Revisorer) valgte at gøre på deres foredrag med Vismand, Jan Damsgaard.
 • For det andet fordi der er store besparelser at hente – nogle af vores kunder nøjes med at indkalde færre deltagere på selve dagen og lader resten se det online og sparer på den måde løn, overtidsbetaling og transportgodtgørelser. Andre nøjes med at booke en foredragsholder én gang, frem for flere gange, og distribuerer det så ud til alle deltagerne.
 • Sidst, men ikke mindst, giver det også mulighed for at tjekke om folk har set det og videoerne kan eventuelt endda kombineres med online quiz / tjekliste.

FAKTA: Flere og flere virksomheder og offentlige institutioner er begyndt at filme foredrag fordi det har vist sig at være en supergod ide. Man gør det nemlig dermed muligt at genbruge materialet (eks fra en undervisning eller et kursus) og det kan distribueres online til mange flere, end de der kunne møde op på dagen. Vi har alt udstyret og erfaringen til at filme både enkelt fordrage men også hele dage på konferencer og kongresser!

ProSonas arbejder dagligt for nogle af de både national og international største produktions-, service- og handelsvirksomheder samt en lang række offentlige styrelser og institutioner.

ProSonas arbejder dagligt for nogle af de både national og international største produktions-, service- og handelsvirksomheder samt en lang række offentlige styrelser og institutioner.

3 grunde til at en videooptagelse af foredrag er en rigtig god forretning

Med dit dit eget foredrag på video kan du nemt henvise til den, hver gang en potentiel kunde overvejer at hyre dig til et foredrag. Her er 3 gode grunde til, at det hurtigt kan betale sig at investere i en videooptagelse af dit foredrag:

 1. Videoen ligger online og arbejder for dig 24 timer i døgnet – også mens du er ude og holde andre foredrag. På den måde kan din investering i en foredragsvideo blive ved med at give afkast.
 2. Du kan vælge at sælge dit foredrag som kursus på video – på den måde kan du sælge i små bidder med abonnementsaftale eller en samlet pakke for virksomhedens personale.
 3. Dine kunder vil se hvordan du er på scenen, hvordan du håndterer spørgsmål og “ping pong” med salen – i det hele taget om (og hvordan) du leverer varen. Ved at have dit foredrag på video i vores gode billede- og lydkvalitet, er du foran nærmest alle andre konkurrenter, da vi producerer film fra foredrag og kurser med den højeste kvalitet i Danmark.

Lyder det interessant? ProSonas har lavet videoproduktioner for mange af Danmarks største virksomheder og offentlige institutioner – se vores referenceliste her, som bla. tæller Siemens, Netto, Ecco, Telia og mange flere.

Hvorfor vælge ProSonas til at lave din foredragsvideo?

Hvis du sidder og tænker “Hvem kan optage mit foredrag på video” eller “hvem kan filme et foredrag?”, så er det anderledes ved os, at vi kan optage foredrag på video, ligesom en krydsklippet live-to-tape TV-produktion med GOD lyd – såkaldt multicam optagelser hvor vi kan skifte mellem scenen i fuldt overblik, zoom på dit, publikum og eks. dine slides på storskærmen. Det giver høj retentionrate.

Vi kan endda livestreame det, lægge logo / grafik på samt lave en “behind the scenes” video med klip fra dagen, hvor deltager kommer ind, du forbereder dig, billeder fra networkingen i kaffepausen osv.

Andre fordele ved at vælge ProSonas:

 • Vi producerer foredragene som om det var TV (høj kvalitet, skift mellem kameravinkler for øget dynamik) og vi kan også lave det som en storskærmsproduktion for dig.
 • Vi ved, hvad vi har med at gøre, da vi selv holder mange foredrag – derfor har vi prøvet at være “i dine sko”. Vores erfaring er din tryghed.
 • Lyden er enormt vigtig – derfor har vi udstyr, som ikke bare optager i høj kvalitet men også fjerner støj og mislyde som brum, rumklang og lign. der tærer på vores opmærksomhed. På den måde får flere mere værdi ud af din filmning af foredraget.
 • Vi sætter også titler, kontaktinfo osv. ind på foredragsholderne – nogle har eks. brug for at få vist deres emailadresse, twitterprofil, linkedin osv. og det giver et professionelt og helstøbt indtryk af filmen og af foredragsholderne, ligesom du kender det fra rigtig TV.
Kontakt os og få et prisoverslag på din næste foredragsvideo

Fuld længde eller highlights fra filmning af jeres konference eller foredrag?

En af de ting, der er meget, meget vigtigt for at få mest mulig udbytte af din konference på video efterfølgende, er den såkaldte “versionering”.

Versionering er når man laver forskellige versioner af optagelserne – eks. en version i fuld længde og en eller flere versioner med highlights. Mange får lavet highlights til at bruge på sociale medier, hvor det kan være svært at få folk til at sidde og se mere på længere videoklip og så fungerer highlights som “smagsprøver” der får seerne med ind til de fulde versioner på eks. YouTube.

Ofte optager vi også typisk nogle “behind the scenes”-optagelser, så der laves en overordnet film om arrangementet, hvor man også ser miljøet og publikum, så man bygger en uforglemmelig stemning op – disse typer optagelser kombineres næsten altid med filmning af de såkaldte testimonials, som er små videoklip, hvor deltagere giver en kort anbefaling af arrangementet. Igen helt oplagt materiale til jeres sociale medier.

Hvad koster det at få filmet en foredragsvideo?

Vi har virkelig forståelse for at du gerne vil have en pris på din videoproduktion for i sidste ende ér det jo ren matematik: en videoproduktion skal gerne give mere salg til bedre kunder med færre fejlkøb og dermed en forbedret bundlinie.

…. men vi håber også på DIN forståelse, når vi siger, at man ikke “bare lige” kan slynge en pris ud på en videoproduktion. Det ville i bedste fald være useriøst og i værste fald være vildledende. Når dét så er sagt, så har vi en STANDARDTILBUD PÅ FOREDRAGSVIDEO, som passer på måske 80% af vores forespørgsler på foredragsvideo.

Hvorfor? Jo, fordi der er SÅ mange aspekter af en produktion, som kan puffe prisen i den ene eller anden retning. Men hvem ved, måske vores pakkeløsning til foredrag på under to timer sidder lige i skabat?

For at få give dig den rigtige pris, er vi nødt til at høre mere om opgaven. Udfyld kontaktformularen eller ring til Anette WedMore Lund på 20842083

 • Hvis det giver mening og øger værdien af videoen for dig, er nogle af de tilkøb vi ofte ser, nogle af disse:
 • At I tilkøber ekstra tid, hvis foredraget varer mere end 1 time
 • At vi redigerer videoen, så der lægges grafik på, såsom intro, titler på deltagerne, kontaktinfo osv.
 • At vi øger antallet af kameravinkler – det giver eks. nogle gange meget god mening også at filme publikum, så man får deres reaktioner med
 • Hovedkameraet, som er “close up” og viser overkrop / ansigt på foredragsholderen, kan gøres bemandet, så vi panorerer og følger dem rundt, hvis de bevæger sig.
 • Vi kan klippe en “highlights”-version
 • At vi tekster videoen bagefter – evt. også på andre sprog
 • At vi lægger de forskellige slides fra præsentationen ind i fuld billedkvalitet bagefter, frem for kun at optage det – så bliver det som du ser det på en computerskærm

Hvordan filmer man et foredrag eller en konference ?

Vigtig pointe:
De fleste af vores kunder tjener optagelsen af video fra foredrag hjem bare ved at få én enkelt bookning mere. Klip med publikum, der klapper eller griner, testimonials / anbefalinger / udtalelser og udvalgte pointer giver et godt indtryk af dit foredrag på en måde, der trækker kunder til. Vi kan filme dit foredrag “on location” eller i studiet. Studieoptagelser er kosteffektive og egner sig bedst til, hvis du skal lave en række videoer, der skal være ens og hvor det er vigtigt at vi kan producere hurtigt og effektivt med bedst mulig lyd og billedkvalitet. On location-optagelser med publikum er på den anden side mere ægte fordi det ér, ja, ægte, men er lidt dyrere at producere fordi vi skal have alt vort udstyr med ud – til gengæld har du miljø og publikum med på optagelserne.