Traditionelt set har vi været meget fokuserede på at måle ANTAL VISNINGER af video, som en indikator af, hvor populær en video er og/eller hvor meget vi får ud af den.

For nogle år siden skiftede YouTube dog over til at måle mere end blot visninger og siden er alle store videosites og sociale medier fulgt, for hvornår ER en visning ……. det er de OVERHOVEDET ikke enige om.

  • Er en visning af en video når man har startet afspilning?
  • Er det først en rigtig visning, hvis man ser videoen færdig?

Hvornår registreres en videovisning på Facebook osv. ?

For alle store sociale mediers vedkommende, er de enige om, at det er et sted der imellem, men herfra er de så slet, slet ikke enige om, hvad der skal være opfyldt, før en visning af en videoproduktion retmæssigt kan bruges til at give et udtryk for videoens “performance”. Det samme gør sig gældende, når der er tale om livestreaming af events på YouTube og Facebook Live.

  • YouTube tæller en visning for en video med, når seeren har set mere end 10 sekunder.
  • Facebook tæller det som en visning efter allerede 3 sekunder
  • Instagram fungerer både på fotos og video på samme måde: 3 sekunder = 1 visning
  • Twitter har været lidt tøvende omkring video men lige pt. er det samme 3 sekunders “regel”, som Facebook og Instagram
  • Snapchat tæller det som en visning i det splitsekund, videoen ses på skærmen, så uanset om du hopper væk efter en tiendedel sekund igen, tæller du som “1 visning”
Hvad koster livestreaming af et foredrag eller konference? Lad os give dig et godt tilbud på din videoproduktion her !

Hvad koster livestreaming af et foredrag eller konference? Lad os give dig et godt tilbud på din videoproduktion her !

Dvs. det “utrænede” øje kan tolke Facebook og måske i særdeleshed Snapchat som vanvittig effektivt fordi en video har fået 265.000 visninger…… men reelt, sat på spidsen, er langt de fleste af disse visninger helt irrelevante fordi folk blot har set få sekunder sekunder af videoen og ofte endda egentlig uden at ville det, da den autostartede mens de scrollede ned i deres nyhedsfeed.

Man skal altså tage antal visninger med mere end rigeligt forsigtighed. Personligt oplever jeg det i bedste fald som fantasital og i værste fald er det vildledende fordi vi traditionelt set forventer at “1 visning” betyder “1 der har et mit indhold” mere end blot et splitsekund.

Hvad skal man så måle på?

Min faglige vurdering er at se bort fra antal visninger men fokusere mere på at måle om videoen giver dig mersalg, hvis det er dét, der er dit succeskriterie. Flere og flere måler på engagement – altså hvor mange likes, delinger og kommentarer, en video har fået, men i sidste ende handler det vel om forretningen i det og du kan ikke betale husleje med likes.

Derfor vil jeg anbefale at tager stilling til, hvad en visning er VÆRD for dig og hvad formålet er (mersalg?) – foretrækker du mange visninger eller måske mange delinger? Foretrækker du få visninger der virkelig rammer de rigtige eller er du mere til mange visninger uanset hvor lang tid din seer, så har set af din video? Foretrækker du impulsiv og tilfældig trafik fra mange eller vil du gerne opbygge en mindre men trofast følgerskare?

Hvis du vil vide mere, så giv os et kald på 20842083 eller skriv til os på kontakt@prosonas.com