Netværksadgang til livestreaming

Når du indgår et partnerskab med ProSonas om livestreaming af jeres event, er vi næsten 100% selvkørende på dagen. Vi har alt det nødvendige udstyr med og sørger for at vi kan gennemføre opgaven, som aftalt.

På to punkter har vi dog brug for jeres hjælp og det er netværksadgang til livestreaming: netværksadgang og netværksrettigheder.

1) OPKOBLING

For at streame noget live, skal vi have adgang til jeres netværk via fysisk netværkskabel. Nogle gange kræver det, at jeres IT-ansvarlige har “patchet” et udvalgt netværksstik hos jer op på forhånd.

Nogle af vores kunder kan kun give os denne adgang, hvis vores udstyr får en fast IP-adresse. Den skal vi kende INDEN vi kommer ud til jer, så vi ikke først på dagen skal til at arbejde med dén del for så risikerer vi at ét eller andet uforudset driller og at vi dermed ikke når at starte livestreamen, når jeres event starter.

Meget vigtigt: da vores videoproduktionsudstyr “snakke sammen” via interne IP-adresser, har vi vores egen router med, som gør dette muligt – eks. så vi kan fjernstyre vores kameraer eller skrue op og ned for trådløse mikrofoner. Derfor skal jeres netværk acceptere, at vi får adgang via vores egen router og det kan nogle gange være noget, der skal tildeles specifikt, afhængigt af jeres netværkssikkerhed.

******* Også vigtigt: Vi kan IKKE nøjes med WIFI-adgang *******

2) HASTIGHED

Vi skal bruge 4-6 megabit forbindelse for at kunne livestreame i 720p HD-billedekvalitet og 8-10 megabit for 1080p fuld HD.

For at teste om jeres netværk er hurtigt nok, kan du evt. blot gennemføre denne hastighedstest.

Her skal du være opmærksom op, at det er tallet for UPLOAD, der er det vigtige.

For at vi kan livestreame for jer, skal vores videomixer have adgang ud på Internet via port 1935 i jeres firewall. Den KAN være spærret !

Vores udstyr snakker internt sammen (kameraer, lydmixer osv.) via IP. Derfor har vi vores egen router med, så I skal sikre jer, at vores router ikke opfattes som en “rogue unit” og afvises. Vi kan ikke streame uden vores egen router.

Rettigheder på jeres netværk

Ud over den fysiske kabelforbindelse mellem vores udstyr og jeres netværk, skal vi også have “rettighederne” / protokollerne / adgangene i orden.

Når vi til daglig går på nettet, hentes websider gennem port 80 i jeres firewall og den port er derfor altid åben. Al streaming, derimod, foregår via en ANDEN port (1935) og hvis dén port ikke er åben, kan vi ikke livestreame.

For at tjekke om jeres port 1935 er åben, kan I blot klikke og gennemføre denne test – hvis det fungerer, får I en bekræftelse på skærmen, som dén på billedet her.

Vi oplever i ca. 1/4 af alle opgaver, at denne port er lukket af virksomhedens IT-folk fordi livestreaming er forholdsvist nyt og derfor ikke noget, de netværksansvarlige er opmærksomme på.