OB-produktion foregår enten via vores OB-vogn eller vha. vores fly-away kit.

Outside broadcast eller EFP (“electronic field production”) er en form for videoproduktion fra live-events, der baseres på en flerkamera løsning; Vi klipper så live mellem de forskellige kameravinkler og afvikler for-producerede indslag, grafik, social media feedback osv. live. Det er en opgave vi enten løser fra flyaway produktionskit eller vores OB-vogn.

ProSonas OB-vogn

Vores OB-vogn er en 8-kamerakæde bestående fuld 4K 60fps og 100% professionelt egner sig derfor til til alt lige fra OB-produktion af konferencer over musik til sport og modeshows.

Kameraerne er enten stationære, fjernstyrede eller betjent af en fysisk kameramand ved kameraet. Vi bruger her kun professionelt udstyr sammenligneligt med DR og TV2.

ProSonas OB fly-away kit

OB bilens udstyr er i noget omfang et såkaldt fly-away kit. Det betyder at selve “kommandocentralen” kan rulles ud af bilen og stå udenfor til udendørs events eller rulles ud af bilen og ind i eksempelvis en konferencesal eller et auditoriet, hvis der er brug for det.

Inde i vores OB-vogn har vi en fuld produktion inkl. livestreaming, af 8 kameraer, 12 mikrofoner, drone samt ENG kamera – alsammen forbundet med SMPTE fiberkabel, så producer og alle kamera- og lydfolk har fuld kommunikation via talkback intercom (evt. også inklusive kunden). Alle kameraer fjernstyres i farver, lys, zoom og skarphed direkte fra den centre CCU i bilen, så alle kameravinkler har et perfekt, ens look.

På billedet ses vores store broadcast liveproduktion video pult fra ProSonas OB-vogn til en livestreaming for Hjerteforeningen med Hendes Kongelige Højhed, Kronprinsesse Mary

På billedet ses vores store broadcast liveproduktion video pult fra ProSonas OB-vogn til en livestreaming for Hjerteforeningen med Hendes Kongelige Højhed, Kronprinsesse Mary

Når vi producerer broadcast video benytter vi et talkback intercom system, så alle kamerafolk kan guides til de bedste optagelser af produceren

Når vi producerer broadcast video benytter vi et talkback intercom system, så alle kamerafolk kan guides til de bedste optagelser af produceren

OB-vogn til storskærmsproduktion

De fleste af vores liveproduktioner er broadcast men omkring hver 1/10 er til storskærmsproduktion. Læs mere om det på linket.

Derfor sparer en OB-vogn meget tid

En af årsagerne til at man bruger en OB-vogn, frem for en varevogn fyldt med udstyret, er at det hele er samlet på forhånd i OBvognen. Dvs., når vi kommer ud, er alt klar til brug på meget kortere tid. Bogstaveligt talt handler det om at åbne låget på videopulten, tilslutte strøm og netværkskabel samt kable til kameraerne – så er vi produktionsklar.

Vi kan vælge at producere på to måder med en OB vogn:

  1. Vi kan BLIVE i bilen. Ved at gøre dét, sparer vi yderligere tid fordi udstyret ikke skal ud af bilen – det kræver blot at jeres lokation for filmningen er under 100 meter (som er vores standard kabellængde) fordi vi trækker kablerne ind til kamera og lydmixer med vores trådløse mikrofoner. På den måde kan vi blive siddende i bilen og producere det hele. På den måde er vi heller ikke til stede i lokalet, hvilket kan være praktisk for nogle lokationer (med meget lidt plads) eller nogle begivenheder, hvor det ikke er alt, vi skal se/høre (eks. Generalforsamlinger med lukkede punkter).
  2. Vi kan rulle udstyret IND hos jer. På den må får vi det bedste af to verdener: udstyret ér klar, samlet i ét rack og dermed klar til hurtig ibrugtagning, men vi er samtidig også til stede i lokalet og har derfor god kontakt med jer undervejs.

På den måde er vores OB produktion det bedste fra begge verdener.