Hvad er et videointerview?

Et videointerview er en optagelse af eksempelvis dig, hvor du enten fortæller “frit fra leveren” eller hvor vi stiller dig en række forudaftalte spørgsmål som støtte.

Denne slags videoproduktion bruges typisk når du har et personligt budskab (eks. som politiker, der kommunikerer en række mærkesager ud) eller hvor dit budskab eller ønske med videoen “bæres” ekstra godt af, at det er en person (og ikke bare en speaker / voice over) der taler.

Eksempler på scenarier for filmning af interviews kunne være:

  • Valgvideo, hvor en politiker fortæller om sit valgprogram
  • Rekrutteringsvideo (eller jobannonce-film), hvor kolleger fortæller om arbejdspladsen (det var eksempelvis sådan en serie vi lavede for Siemens Windpower for at rekruttere ingeniører til verdens største havvindmølle)
  • Ejer-video, hvor virksomhedens stifter fortæller om kerneværdierne til kunderne – det lavede vi til den nordjyske vækstkomét, som en interview og profilfilm for Thrane Erhverv A/S, som havde brug for at positionere sig som “det hyggelige familieforetagene i branchen)
  • Portræt-interviews hvor en person eller en ide skal have eksponering i form af en video til eksempelvis Facebook (sådan som nedenstående video med Microsoft, hvor Karl Krukow fortæller om hvordan han og virksomheden blev kåret til Børsen Gazelle)

Hvordan filmer man et interview på video?

Ofte filmer vi et interview på video ligesom du kender fra TV, hvor “hovedpersonen” kikker skråt forbi kameraet for at øge troværdighede. Gerne hvor vi bruger 3 kameraer og 3 filmlamper til at skabe et helt bestemt look.

Flere kameraer giver flere synsvinkler og betyder at vi kan klippe mellem eksempelvis fuld figur forfra, close up forfra (så man kommer ‘ind i øjnene’ på den, der taler når vigtige pointer kommer) og skråt fra siden.

Flere lamper gør at vi får belyst ansigterne uden trælse skygger ved næsen og at hele billedet får et rigtig flot look med bløde, naturlige hudtoner og prikken over i’et er en lampe, som giver det såkaldt hairlight eller backlight, der – som navnet antyder – er en lampe, som lyser bagfra og giver et flot skær i håret og på skuldrene, så motivet / personen “popper ud” af baggrunden.

Eksempel på et videointerview vi lavede for Børsen:

Video fra interviews deles meget

Sidst, men ikke mindst, er interviewvideo en kommunikationsform, der giver højt engagement – videointerviews ses, deles, likes og kommenteres mere end de fleste andre type reklamefilm og videoproduktioner.

Vi kan godt li’ at spejle os i andre mennesker, så en video med et interview er noget der får os til at forholde os til sagen eller personen.

Interviewvideo er et effektivt medie

Videointerviews er en produktionsform, der er relativ let og egner sig til at holde inden for en slags “skabelon”, så du ikke skal opfinde den dybe tallerken til hver video – der er typisk ikke behov for en masse forberedelse af storyboard osv. men handler mere om “bare” at stille dig ind foran kameraet og give det bedste du har.

Det betyder at det er en produktionsform, hvor du får meget for pengene og har en kort produktionstid og det benytter mange til at lave eksempelvis en lille serie, så der er godt indhold til en facebookside, en YouTube-kanal eller nyhedsmail over længere tid.

Eksempel på et videointerview vi lavede for Siemens:

Videointerview studie

Hvis du optager dit videointerview i vores studie, har du primært produktionsmæssige fordele: alt er klar, billedet er optimalt, lyden er optimal og det er bare at trykke “optag”.

Det betyder at du får høj kvalitet på kortest mulige tid – og dermed laveste produktionsomkostninger, men dog med mindre fleksibilitet, da du ikke har lige så mange muligheder for baggrunde, som hvis du optager on location.

I studiet har vi permanent et setup med 4 kameraer (overblik forfra, closeup forfra, closeup på skrå samt et produktkamera hvis du skal vise noget du har i hænderne), branchens bedste lyd og fantastisk lækkert lys, der sikrer dig et meget professionelt udtryk.

  • INTERVIEW FILMET I STUDIE
  • INTERVIEW FILMET ON LOCATION

Videointerview on location

Hvis du filmer “on location” – altså ude hos dig, din virksomhed eller på en lokation til formålet, har du mere spændende baggrund og miljø, end det mere neutrale studie.

Det giver et mere ægte og umiddelbart udtryk i din video og egner sig rigtig godt til interviews, hvor omgivelserne passer til det, du taler om.

Hvis du skal lave den type videointerviews, der hedder “testimonials”, hvor nogle kunder udtaler sig om dit produkt eller din service, er det klart mest troværdigt at det filmes i ægte omgivelser og ikke et studie. Sidst, men ikke mindst, laver vi MANGE interviewvideoer som messe TV.