ProSonas tilbyder nu håndtering af billetsalg til livestreaming af foredrag og konferencer.

Den helt store barriere for livestreaming af disse eventtyper har hidtil været, at alle kunne se gratis med online, hvis man streamede – og det kan være svært at sælge billetter til deltagere, der skal møde fysisk op, hvis man kan “suge” det hele hjemme uden at betale en krone.

Hidtil har streaming af eks. en konference, musik eller sport altså haft risiko for en vis kannibalisering på sig selv, hvorfor mange har været tøvende med at tage livestreaming i brug.

Vi er derfor glade og stolte over at kunne præsentere step 2 af vores samarbejde med IBM om at lave Danmarks bedste enterprise streamingløsning til events: ProSonas LIVE.

Billetsalg til livestreaming af din konference

Lad os tage udgangspunkt i den helt klassiske B2B konference gode dygtige talere. Der er plads til 500 deltagere i auditoriet, siger vi bare for eksemplets skyld.

Hvis flere vil se med, kan vi nu koble en betalingsgateway på din livestreamingkanal. Lad os sige 595 kr. for at se alle oplæg fra dagens konference.

Når seerne kommer ind på din livekanal, får de følgende skærmbillede med opfordring til at købe en onlinebillet:

Sådan her kan vi opkræve betaling for at se en livestream - både live under eventen og bagefter som VOD.

Sådan her kan vi opkræve betaling for at se en livestream – både live under eventen og bagefter som VOD.

Gratis eller betalt

Du sætter selv prisen på dine billetter og vi ser 4 måder at tænke det på hos vores kunder:

  1. Nogle gør det sådan at livestreamingen er dyrere end billetten for fysisk fremmøde ville være. Ofte er argumentet her at man kan se en hel konference med flere spor online, mens man ved fremmøde kun kan følge det ene spor. Vi dækkede for nyligt en kæmpe konference for hundetrænere med 3 spor på Hotel Legoland. Her kunne man som fysisk deltagende kun se én af tre spor hver time. Onlineseerne kunne dog se alle 3 spor efter hinanden og dermed opnå 3 gange så meget udbytte, hvilket kunne argumentere for en højere pris.
  2. Omvendt der også nogle der sætter prisen for online-billetter lavere end de fysisk tilstedeværende betaler med henvisning til at “online jo altid er billigere”. Det er korrekt, at der er mange forventninger om at ting på nettet er gratis eller i hvert fald billigere, og da man som liveseer går glip af eventuelle netværksaktiviteter, kan man også sagtens argumentere for at livestreamingen er mindre værd end fysisk fremmøde, hvorfor billetterne kan sættes billigere.
  3. Den mest normale er at billetterne koster det samme – ganske enkelt fordi der er fordele og ulemper ved begge.
  4. Langt de fleste konferencer er dog gratis at se online, såsom OUHTALKS – når man gør det, er det for at udbrede indholdet til så stor målgruppe, som overhovedet muligt. Her kan man så sætte billetterne gratis. Man kan naturligvis spørge sig selv, om det ikke er at gå over åen efter vand at pakke streamen ind i et betalingssystem, der så opkræver 0 kroner, men der er to fordele. For det første fordi man får en højere tilslutning. Vores tests viser at commitment er ca. 70% højere. Dvs. de events, der får seerne til at “købe” en gratis billet, får langt mindre frafald, hvor det ofte er let at glemme en livestream, man har hørt om. En anden fordel er også, at du via billetsystemet kan sende remindere til seerne, så de lige får besked eks. om morgenen og/eller 10 minutter før streamen tændes.

Det betyder også at du kan dele gratis billetter ud til de deltagere, du vil invitere. Det kunne eks. være til de, der i forvejen har købt billet til fysisk deltagelse, så de kan se eller gense hele eller dele af din konference bagefter.

Livestream eller VOD ?

Man kan bruge vores billetsystem uanset om der er tale om livestreaming eller VOD (video on demand, altså et arkiv med dine videoer).

Det betyder at du kan lave forskellige varianter af billetter, eksempelvis som disse:

  • En billet til 495,- der giver adgang til at se en livestream
  • En billet til 299,- der giver adgang til dit videoarkiv i 8 dage
  • En kombi-billet til 550 kr. der giver adgang til livestreamen og efterfølgende “replay” fra arkivet

Vil du høre mere om vores billetsystem, som sammen med vores IBM-baserede streamingsystem udgør markedets pt. bedste b2b livestreaming platform på det danske marked, så giv os en kald eller skriv en mail til os herunder!