De fleste af vores kunder er førstegangskunder – dvs. det er første gang de prøver kræfter med eksempelvis livestreaming af en fortrolig konference til investor relations brug.

Vi gør derfor en dyd ud af at snakke med vores kunder i et sprog, der er forståeligt, i en branche, der er sprængfyldt med tekniske fagudtryk, særligt omkring det at BRUGE videoerne live og efterfølgende.

Hvad betyder livestreaming?

Det, at livestreame noget, betyder at vi ikke bare optager noget til senere brug men at vi sender det – ligesom en TV-udsendelse – live fra eventen.

Her taler vi både om B2B events såsom investor relations, generalforsamlinger, konferencer og kongresser men også sport, musik og kultur.

Hvad er så VOD?

Forkortelsen for Video On Demand er VOD og det betyder faktisk bare en “gen-afspilning” af livestreamen.

Det foregår eksempelvis fra et videoarkiv, hvor alle 7 talere på en konference er klippet op i hver deres video og lagt tilgængelig for afspilning.

Så hvad ER forskellen på livestream og VOD?

Ja faktisk handler det måske mere om hvad forskellen er på dé to og den tidligere måde at se video online på.

Den mere gammeldags løsning er at lægge en video online, som så kan downloades – eller sende den til folk og bøvle i timevis med at få den til at passe ind i grænserne for virksomhedens mailbox.

Herpå har man så INGEN kontrol – alle kan kopiere, sprede og ændre videoen, hvis de vil.

Når man har et videoarkiv har man selv hele kontrollen fordi folk kun afspiller videoen – de downloader den ikke.

Det betyder at du kan sætte forskellige sikkerhedsmæssige tiltag ind. Passwords, betaling, DRM, IP-whitelisting så kun udvalgte øjne får lov at se med.

Denne video forklarer det rigtigt godt: