Alle vores video- og filmkameraer er i høj kvalitet men de har forskellige typer af opgaver, der giver bedst mening at bruge dem i. Prøv at se eksempler her!

Forskellen på et skulderbåret broadcast ENG kamera og et stativbaseret FILM kamera

Op til Folketingsvalget 2019 havde vi en mulighed for at filme den eksakt samme videoproduktion i København for en folketingskandidat BÅDE med et skulderbåret broadcast (ENG) kamera og et filmkamera og derfor kan vi bruge det som eksempler så du bedre kan vurdere, hvilket look og egenskaber, du har brug for til din videoproduktion.

FILM-versionen:

BROADCAST-versionen:

De primære forskelle:

Udseendet af optagelserne er subjektive – nogen kan li’ at filmoptagelser har et lækkert, blødt look med kraftigere farver og sløre baggrund mens andre foretrækker det lidt mere “reportage-dokumentar-agtige” look af broadcastoptageleser, hvor udseendet er mere virkelighedstro og alt er skarpt. Kort sagt: filmoptagelserne er typisk flottere end virkeligheden men derfor heller ikke troværdige på samme måde.

I forhold til bevægelser, så er broadcastkameraet på skuldrene af en kameramand, der hele tiden kan gå rundt og bevæge kameraet – filmoptagelser er typisk mere stillestående og kræver derfor også lidt mere forudgående planlægning af, hvad der skal ske.

Morale: der er ikke et matematisk rigtig og forkert facit på om man filmer med det ene eller andet type kamera og for 95% vedkommende, er det fuldstændig hip som hap, om man vælger kamera A eller B.