Antallet af hybrid- og virtuelle events er eksploderet på grund af Covid-19 og vi laver rigtig mange livestreaminger af konferencer, hvor vi integrerer Zoom.

I Zoom har man en funktion, der hedder “breakout-sessions” og det bruger man til gruppearbejde. Dvs. en konference med 50 deltagere kan deles op i 5 breakout-sessions med 10 deltagere i hver.

Breakout sessions på 2 måder

Tilfældig fordeling

Den letteste måde er at lade Zoom fordele tilfældigt.

Når man er i plenum / fællesgruppen, vælger man ganske enkelt bare et antal breaout-sessions og lader Zoom fordele deltagerne tilfældigt mellem disse.

Det kan der være mange fordele i – det er mægtig let og kræver nærmest ingen administration og så møder deltagerne ofte nye mennesker, som de måske ikke ville have mødt, hvis grupperne var planlagte.

Planlagt fordeling

Der kan dog også være årsager til at det er bedre at vælge den planlagte metode – eks. at grupperne er delt op i emner, så deltagerne SKAL placeres i bestemte grupper.

Dette kan man gøre enten ved at mærke deltagerne af mens konferencen kører (også så “puffe” dem ud i de forskellige breakout-sessions) eller ved at man har sat det op på forhånd. Dette kræver dog at deltagerne registrerer sig på forhånd.