Hvis du har lyst til at se hvordan man laver kundesupport-videoer – altså de såkaldte tutorials – ja, så prøv se med her i vores 2 minutters guide til hvordan du selv kan lave den type videoklip!

Først skal du naturligvis bestemme dig for, hvilket emne du vil tage op – lad os sige at du vil lave en video, som demonstrerer en bestemt funktion i den software, din virksomhed sælger, men pas på ikke at tage for meget med i hver video! Helst skal den enkelte video også kun besvare ét enkelt spørgsmål.

Dernæst skal du have et videokamera, videolys, en god videomikrofon, din computer og så det program, du skal bruge til at optage dit skærmbillede med. Hos ProSonas benytter vi RED Cinema filmkamera, mikrofoner fra danske DPA , DIVA filmlys og en bærbar Mac-computer fra Apple med et program, der hedder Screenflow.

Det er en god ide at du stiller dit videokamera, som man også kan se dig, mens du forklarer og demonstrerer det, du vil vise – det giver nemlig en personlig vinkel på det, som gør, at informationerne måske forstås lidt hurtigere og bedre hos modtageren af din video fordi dit kropssprog og din øjenkontakt kan være en stor hjælp.

Derpå tænder du computeren, finder det, du vil vise og starter din skærmoptagelse og dit videokamera. Når du er færdig, henter du optagelserne fra dit videokamera ind i Screenflow, så du kan lægge det som et såkaldt overlay i hjørnet af skærmen. På den måde har din kunde øjenkontakt med dig UDEN at dit ansigt overlapper vigtige informationer på skærmbilledet. Herpå redigerer du din skærmoptagelse så der jævnligt zoomes ind på de vigtige detaljer og når du er færdig, så skal det hele bare gemmes, eller “eksporteres”, som det hedder i filmsprog, når man laver den endelige version til distribution på nettet.

Herpå kan du så lægge videoen ud på dit firmas hjemmeside, på Facebook, YouTube og LinkedIn osv. eller du sende den ud med nyhedsmails til dine kunder som en ekstra god service.

Har du behov for at få produceret flere tutorials end du selv kan overkomme, eller vil du gerne opnå en højere kvalitet, end du selv har erfaringer og udstyr til, ja så skal du naturligvis være velkommen til at kontakte os hos ProSonas FILM, for lige præcis dén her type filmproduktion er vores aller skarpeste speciale. Efter 5 år med spidskompetence i produktion af video til kundeservice har vi hos ProSonas erfaringer fra Microsoft, Telia, Ecco, Komplett.dk, COOP og mange, mange flere virksomheder.

Kunne du tænke dig at høre nærmere, så kontakt os her: tlf. 20842083 eller email kontakt@prosonas.com