Efter at vi hos ProSonas Film i 5 år har lavet over 1.000 videoer der har til formål at give kundeservice, yde teknisk support eller undervise i et emne, altså de såkaldte video tutorials, har VI konstateret 3 fællesnævnere i de supportvideoer, der har fungeret allerbedst.

For det første handler det om den reelle produktionskvalitet – dernæst om forståelse for læring, altså det man i fagsprog kalder for didaktik – og så om det håndværk, der er, i forhold til emnevalg og beskrivelse af dine videoer.

Nr. 1 – produktionskvalitet: Når snakken falder på produktionskvaliteten, bliver folk hurtig delt op i to lejre: på den ene side de, der mener, at indholdet er vigtigst og at kvaliteten derfor kommer i anden række og så, på den anden side, de, der mener, at billed- og lydkvaliteten spiller en helt afgørende rolle.

Hos ProSonas FILM er vi KLART placeret i den sidste kategori, for VI har utallige tal og konkrete, praktiske statistikker fra den daglige virkelighed på nettet, som dokumenterer, at en høj billedkvalitet og i særdeleshed høj lydkvalitet med letforståelig tale, ganske enkelt bare holder på seeren længere tid gennem videoen og at de, der ser den, tager læringen meget bedre ind. En dårligt produceret video – uanset om emnet er nok så vigtigt og indholdet er nok så relevant – en video i lav produktionskvalitet mister i let 9 ud af 10 af seerne inden for de første 10 sekunder. Vi orker, som forbrugere på nettet i dag, ganske enkelt ikke mere en kvalitet der smager af lunken hjemmevideo.

Nr. 2 – forståelsen for læring: hos ProSonas FILM er vores kreative direktør – ud over at være kåret til Danmarks dygtigste til at lave webvideo – uddannet, professionel underviser. Det betyder at vi forstår, hvad der øger forståelsen i en undervisningsfilm. Det er afgørende vigtigt at du taler “i øjenhøjde”, i et sprog og i et tempo, som gør at dine seere følger med og at de kan forholde sig til den viden, du deler. Alt for mange tutorials laves af nørder og om end det er venligt ment, så snakker en teknisk nørdet programmør bare ikke “hr og fru Danmark”-sprog, så det ér måske en skidt ide at lade netop dém lave en forklaring på video. Sørg for at den, der fortæller, har en fornemmelse for hvordan helt almindelige mennesker, som du og jeg, lærer nyt.

Nr. 3 – Beskrivelse: Du kan have nok så gode tutorials, men hvis de ikke er navngivet godt nok, bliver de ganske enkelt ikke fundet på nettet. Hvis du bruger lidt tid på at navngive med omtanke – eks. Laver overskriften på samme måde, som en bruger måske ville søge efter det på Google – og hvis du sørger for at beskrive din tutorial med tekst, som søgemaskinerne kan forstå (Google forstår nemlig endnu ikke videoindhold UDEN tekstmæssig beskrivelse) og hvis du tilmed tagger dine film med retvisende keywords, kan både YouTube, Facebook, Google osv. langt bedre sende trafik afsted til din video. Faktisk kan de rigtige keywords på en videobeskrivelse placere den som nummer 1 i søgeresultaterne frem for at havne nærmest usynlig på side 15. Den samme video men meget forskellige resultater.

Har du behov for at få produceret flere tutorials end du selv kan overkomme, eller vil du gerne opnå en højere kvalitet, end du selv har erfaringer og udstyr til, ja så skal du naturligvis være velkommen til at kontakte os hos ProSonas FILM, for lige præcis dén her type filmproduktion er vores aller skarpeste speciale. Efter 5 år med spidskompetence i produktion af video til kundeservice har vi hos ProSonas erfaringer fra Microsoft, Telia, Ecco, Komplett.dk, COOP og mange, mange flere virksomheder.

Kunne du tænke dig at høre nærmere, så kontakt os her: tlf. 20842083 eller email kontakt@prosonas.com