Streaming af bisættelser og begravelser i Danmark

På grund af Corona, har vi set en eksplosiv stigning i antallet af henvendelser fra familier og bedemænd, som ønsker at få streamet en begravelse eller en bisættelse.

Fordelen er at alle kan følge med i den kirkelige handling, uanset om man er fysisk til stede i kirken eller kapellet.

I dag har Go’Morgen Danmark på TV2 et indslag om live streaming af begravelserGo’Morgen Danmark på TV2 et indslag om live streaming af begravelser, hvor en enke fortæller om hvordan dé havde stor succes med at lave en “virtuel bisættelse”.

Streaming af begravelse og bisættelse i Jylland og på Fyn samt Sjælland

Streaming af begravelse og bisættelse i Jylland og på Fyn samt Sjælland

Case: streaming af bisættelse i kapel

For nyligt livestreamede vi en bisættelse fra et kapel i København – årsagen var ganske enkelt begrænsningerne pålagt os af Covid-19. Her kommer en live videoproduktion netop til sin ret.

Ved denne bisættelse kunne kun den absolut nærmeste familie (7 personer) være fysisk til stede i kapellet. Derfor var vores setup til videoproduktionen lavet sådan, at kun den nærmest familie til afdøde var i selve kapellet sammen med kisten og præsten.

Uden for kapellet havde familien indrammet et stort antal “safe zones” til gæsterne – venner og bekendte, familie og kolleger til afdøde – så de stod 10 personer sammen med den nødvendige afstand til de andre grupper.

To typer seere på virtuelle begravelser

Derfor var der to typer seere til streamingen fra bisættelsen i dette tilfælde:

  1. Fysisk til stedeværende lige uden for kirken, som kunne følge med på eks. deres iPhone / Android mobiltelefoner og på iPads / tablets
  2. ”Remote” gæster (i dette tilfælde typisk arbejdskolleger), som kunne sidde hjemme eller i nogle tilfælde mødes sammen et sted med en storskærm og følge med

Derudover gør streaming det også muligt for familie og bekendte i udlandet at følge med.

Hvad koster live streaming af begravelse / bisættelse?

Hos ProSonas har vi 3 køreklare pakkeløsninger med alt hvad der skal bruges af udstyr og teknik til at streame fra begravelser, bisættelser og lign. kirkelige handlinger (såsom konfirmationer, bryllupper osv.) og priserne starter ved 8.995 kr. afhængig af længden og hvor avanceret, det skal laves (vi kan eks. have flere kameraer med, så du får alle vinkler med …… overblik, close-up af præsten, organisten, kirkesangeren, gæsterne – hvis du ønsker det, sangtekster på skærmen osv. og vi har flere diskrete, trådløse mikrofoner til præsten, sangeren, talere osv.

Vi er 100% selvkørende på dagen, så du skal ikke tænke på os overhovedet – vi møder frem, stiller udstyr op, gennemfører liveproduktionen stille og “usynligt” efter aftale med præsten og/eller kirketjeneren og efterfølgende får du en flot kopi af videoen som minde.

Kontakt os for at se, hvilken af vores 3 pakker, der bedste dækker dit behov.