Ingen tvivl om at livestreaming af events er kommet for at blive – men mange events ved stadig ikke, hvad de går glip af.

Derfor er der i mine øjne ingen tvivl om, at gårsdagens livestreaming af DM I SKOLEHÅNDBOLD bliver starten på et nyt kapitel for de danske sportsforbund.

Over tusind visninger af kampene

Live og i de efterfølgende første 24 timer har mere end 1.000 visninger fundet sted, så interessen har været langt større, end man var opmærksom på. Hertil kommer så de viserninger, der “løber ind” de nærmeste dage, fra de der ikke kunne se med live, men stadig gerne vil se eks. barnebarnets kamp.

Undervejs kunne gjorde vi det muligt for seerne (typisk skolekammeraterne, derhjemme, forældre og bedsteforældre) af følge dels kampprogrammet og dels placeringerne, efterhånden, som tingene skred frem.

I Royal Arena København, hvor finalerne blev spillet på de voksnes VM-baner, “skød” vi kampene, placeringer osv. op på storskærmene, så ungerne kunne se sig selv også og særligt slow-motion-gengivelserne og vores omkringvandrende “fortnite-dans-kamera” var et stort hit blandt ungerne.

Morten Stig Christensen fra DHF deler præmier ud til vinderholdene i DM I SKOLEHÅNDBOLD.

Morten Stig Christensen fra DHF deler præmier ud til vinderholdene i DM I SKOLEHÅNDBOLD.

Fælleskabsopbyggende

Fra de deltagende skoler ved vi, at flere havde sat storskærme op, så klassekammeraterne kunne se med.

Det reelle antal øjne, der har kikket med, er derfor langt højere end 1.000. En sådan storskærmsvisning registreres i vores system som én visning, selvom der reelt kan være tale om at en skoles 200 andre elever kikkede med på livestreamen. Det har været et stort samlingspunkt.

Hertil kommer at en stor mængde forældre og bedsteforældre har set med, så de har kunnet dele oplevelserne med ungerne. Undervejs blev vi ringet op af en bedstemor fra Vejle, som havde hørt at hun kunne se sit barnebarns kampe, så det hjalp vi hende med at finde på iPad’en.

Flere forældre sad også med i chatten ved siden af livestreamen undervejs og spurgte ind til stillinger og og status.

Morten Stig Christensen fra DHF deler præmier ud til vinderholdene i DM I SKOLEHÅNDBOLD.

Vi lagde 4 robotkameraer med slowmotion-optagelser på storskærmen til stor glæde for ungerne!

Nytænkning er en gamechanger

Den teknologiske løsning, ProSonas har sammensat til VM I HÅNDBOLD og som også blev brugt her til DM I SKOLEHÅNDBOLD er en gamechanger i forhold til hvordan man normalt har gjort.

For det første er der tale om en produktion i TV-kvalitet med en mængde kameravinkler, slowmotion, score / stillinger, grafik og lign. og for det andet er den helt uafhængig af om medier har lyst til bringe hele eller dele af eventen.

Normalt ville man krydse fingre for, at en journalist fra den lokale TV-region ville kikke forbi men det bliver i bedste fald til et indslag på 20 sekunders billeder, hvor studieværten fortæller om begivenheden ud fra den journalistiske vinkel, de nu måtte finde på.

Her kunne vi lave en komplet “TV-produktion” i fuld længde og vise præcis det vi selv ville og i det omfang, vi havde lyst til.

Hvad kunne det ikke blive til ?

Denne livestreaming var stillet til rådighed af ProSonos, således at vi fik dækket en del af vores faktiske udgifter i bytte for at ideen kunne testes af og begge parter kunne høste nogle erfaringer, ikke mindst i forhold til hvor mange, der ville se med.

Vi krydser fingre for at denne og lign. oplevelser gør, at flere forbund tager livestreaming med i betragtningerne, så der sættes midler af på budgetterne til livestreaming fremadrettet.

Denne livestreaming kom på tale, bogstaveligt talt, i dagene op til eventen og var derfor ikke markedsført.

Hvis man kan samle 1.000 venner og familie til en sådan livestream uden markedsføring, hvad kunne det så ikke blive til, hvis det “kørt op” i god tid?