Lørdag d. 19. blev en helt særlig dag for alle os hos ProSonas og de involverede i DM I INDEFODBOLD nord for Aarhus.

Sammen satte vi nemlig seerrekord i løbet dagen og rundede i finalen over 10.000 seere – i dagene derpå løber yderligere visninger på, men det magiske tal, 10.000, blev brudt allerede undervejs på dagen.

Det er 3-4 gange så mange, som folkene bag DM I INDEFODBOLD har prøvet med tidligere streamingløsninger.

Det kunne vi, fordi vi har det helt rigtige udstyr og know-how om at fastholde seerne.

Et af vores værktøjer til at fastholde seerne, var at lægge streamen på en neutral side, så folk ikke mistede fokus til andre videoer, som er et stort problem, når man bruger eks. YouTube og Facebook. Der er simpelthen for mange andre tilbud, der konstant presser sig på – inklusive reklamer – som gør at mange seere tabes til andre videoer undervejs.

Faktisk er sportssegmentet normalt ikke noget vi aktivt går efter, da vores spidskompetence er B2B storskærmsproduktion og livestreaming af erhvervs-events, såsom konferencer, generalforsamlinger, kongresser og lign. men vi tog en chance her for at udvikle os selv og prøve kræfter med noget nyt. Man skal også huske at udfordre sig selv en gang imellem. Kenneth Lund, partner og streamingansvarlig, ProSonas

Vores tekniske løsning

Det var første gang vi skulle prøve kræfter med streaming af fodbold hvor vi også skulle stå for rapportering af mål og kampgrafik til seerne, så her havde vi til lejligheden programmeret vores grafiksystem med klubnavne, sponsorlogoer, ur til kamptiderne samt scoreboard.

3 fjernstyrede kameraer blev betjent af vores producer og to lokale kommentatorer holdt “gryden i kog” med en ualmindelig medrivende og kompetent snak hen over de mange timers kampe.

Vi håber at det her kan være med til at sende “stafetten” videre til kommende events, nu hvor arrangørerne har set, hvad der er muligt. Vi smutter tilbage til vores “læst” og ønsker held og lykke !