Livestreaming har fundet indpas, er der ingen tvivl om – og nu har begge de største, sociale netværk i Danmark (YouTube og Facebook) fået funktioner til livestreaming indbygget, så seerne vænner sig til, at det er let at få glæde af live streaming af events.

Som du måske har set på vores beskrivelse af livestreaming her, så har vi i 5 år hjulpet danske virksomheder til at gøre video til forretning vha. (blandt andet) livestreaming fra messer, pressemøder, kurser og foredrag samt fra eks. seminarer, generealforsamlinger, koncerter, sportsbegivenheder og meget mere.

Livestreaming af foredrag, produktlanceringer, generalforsamlinger mv. er eksploderet, men hvordan ser de forretningsmæssige tal rent faktisk ud – giver det overskud?

Fordele ved livestreaming

Årsagen til at livestreaming (og specialt den såkaldte live to tape multicam vokser så meget i popularitet, er dybest set, at det er en rigtig god forretning. På nogle områder er streaming af livebegivenheder dén type videoproduktion, der giver det bedste ROI (altså forholdet mellem hvor mange kroner du får ud pr. krone du putter i projektet).

Men hvorfor ér livestreaming så populært og effektivt ? Jo, vores faglige erfaringer viser:

  1. Seerne ser din video i gennemsnit 3 gange så lang tid af gangen, når det er live, sammenlignet med “on demand” videoindhold.
  2. Seerne engagerer sig dybere og chatter med undervejs – dvs. du kommer ikke bare tættere på men kommunikere direkte med dine kunder/seere undervejs, som ingen anden medietype før har gjort det muligt
  3. En livestream spredes 135% mere organisk (gratis) på sociale medier end eks. fotos gør (som hidtil har været måden at dække/beskrive liveevents på).
  4. Du kan virkelig spare mange ved livestreaming fordi du kan nøjes med at invitere færre fysisk (er det personale, sparer du dermed mange arbejdstimer, transport, tabt arbejde osv.)
  5. Du rammer geografisk set globalt, modsat selve eventen, der kræver fysisk tilstedeværelse

Ulemper ved livestreaming

Ulempen er at live-elementet gør det lidt mere avanceret og sårbart – det SKAL fungere og tingene kan ikke lige tages om. Derfor er det vigtigt at du får nogen til at stå for det, som har det nødvendige udstyr OG ekspertisen til at gennemføre det. Personligt skal jeg bruge mange hænder for at tælle de kunder, der har ringet til os med frustrerede stemmer og fortællinger om, at de “lige troede” de selv kunne sætte et kamera op til at streame live – det kan man ikke “bare lige” og det kræver langt mere know-how end mange tror.

Vi har prøvet alt det der KAN gå galt og kan derfor tage højde for det fra starten – vi ved hvad der skal til og vi har det professionelle udstyr, der stabilt og seriøst kan tage hånd om jeres livestreaming-produktion.

Har du interesse i at høre lidt mere om hvad ProSonas FILM A/S kan når du har behov for livestreaming af din event, så kontakt os på 20842083 eller skriv direkte til vores kundechef, som sidder klar med lommeregneren, hvis du vil have et uforpligtende prisoverslag på anette@prosonas.com