Videomixer – eller billedmixer – er knudepunktet i en live videoproduktion med flere, samtidige kameraer. Det kunne eksempelvis være når vi producerer livestreaming fra byrådsmøder.

Når der er mere end 1 kamera, skal man nemlig kunne skifte mellem signalerne – ligesom du kender fra TV, hvor man eksempelvis i en nyhedsudsendelse klipper mellem flere kameravinkler.

Som du måske allerede har set i vores prisliste for livestreaming, så er er vores mest kosteffektive løsning baseret på ét kamera og dér har man så ikke brug for en videomixer, fordi der ikke er mere end 1 kamera og dermed ikke noget at mixe sammen.

Videomixer – her er den nødvendig

Til gengæld er både vores professionelle og premium-løsninger baseret på mindst 3 kameravinkler og her bruger vi så en en videomixer.

Du kan prøve at se hvordan det fungerer i praksis på denne video:

Hvad kan man også med en videomixer?

En videomixer er ikke kun nødvendig til at skifte mellem forskellige kameravinkler – den bruges også til at lægge grafik på en livestreaming.

Grafik kan være jeres logo, titler og kontaktinfo på personer i videoen eller måske en flot intro og afslutning på videoen.

Videomixeren bruges også til at hente jeres powerpoint-præsentationer ind, for det giver en flottere kvalitet end hvis vi bare filmer lærredet fra projektoren. På den her måde kan vores videomixer vise det originale, grafiske output fra computeren og det giver en mere klar og læsbar tekst mere flottere farver på præsentationen.

Hvilken videomixer bruger vi til livestreaming?

Vi har 3 forskellige niveauer af videomixere: den ene er computerbaseret og de to andre er hardware-baserede.

Vores computerbaserede løsning er en iMac med Wirecast, som vi bruger til vores kortere opgaver med få kameraer og opgaver, hvor vi kun har brug for meget lidt (eller slet ingen) grafik på streamen. Det kunne eks. være til videooptagelse af et foredrag eller livestreaming af et fokusgruppeinterview.

Til længerevarende opgaver og/eller projekter med flere kameraer og mere omfattende brug af grafik i livestreamen, bruger vi professionelle systemer fra Blackmagic Design samt Newtek Tricaster.

Sidstnævnte er “toppen af poppen”, hvor ét og samme system både kan skifte live mellem kameravinkler og lægge grafik på samt optage det hele til senere brug og livestreame det her og nu – alt i ét system.